Živi tako da i grobaru bude žao kad te bude pokapao

Živi tako da i grobaru bude žao kad te bude pokapao

ŽIVI TAKO DA I GROBARU BUDE ŽAO KAD TE BUDE POKAPAO

Iscrpio sam se mentalno i fizički zadnjih dana tako da sam ušao u avion za Split u nijansama tmurnog i kišovitog neba iznad mene.


Netom prije ulaska u avion pročitao sam knjigu „U Šumi“ od Denisa Deloge koju sam preslagivao u glavi ali bio sam odmah siguran u jedno.

Pojavila se kao još jedna oznaka na putu da se nisam maknuo sa staze svojih nastojanja bez obzira koliko sam se iscijeđeno u tom trenutku osjećao dok sam čekao avion da se pokrene.

Knjigu bih vam svakako preporučio za čitanje jer je fenomenalna, a i o njoj ćemo Denis i ja pričati nadam se u skorije vrijeme kroz podcast.

Denis je nevjerojatno hrabar i inspirativan čovjek koji se nije predao niti u jednom trenutku, nego je shvatio da mu život govori ako želi promijeniti svoje stanje (multipla skleroza) mora pronaći najboljeg sebe.

Shvatio je da ne može odvojiti um od tijela i tijelo od uma. Morao je raditi na cjelini i to je i napravio. Na neki način ponovo se rodio, reprogramirao i promijenio svoje navike i rutine, od hrane do misli, i izišao na kraj tunela kao pobjednik.

Denis je putokaz, kao i Anđa da nema drugog načina osim pristupa „idem do kraja jer mi život ovisi o tome“ ako želimo najbolje za sebe i sve oko nas.
Moramo se mijenjati.
Moramo raditi na sebi u svim kategorijama. Ne možemo samo promijeniti prehranu ili samo početi vježbati ili samo disati…naravno sve je to super ali moramo raditi na sebi kao na cjelini. Moramo vidjeti gdje stvari zapinju i poraditi na svim elementima.

Što se tiče misli Anđa mi je rekla da ako ne možeš staviti čarobnu riječ ABRAKADABRA ispred svojih misli ili rečenica koje izgovaraš onda ih ne bi trebao ni misliti niti izgovarati.

Kako je avion krenuo krenule su i turbulencije, vjerojatno najneudobniji let u mom životu jer je polovina leta bila kao u lunaparku, gore dole, lijevo desno.

Ono što sam shvatio kako se avion probijao, avion je i dalje bio u zraku i to zato jer njime upravlja čovjek koji zna što radi, koji ima znanje što napraviti kada dođe do ovakvih turbulentnih i po život opasnih situacija i jer je avion zahvaljujući tehničarima i ljudima koji se za njega brinu bio ispravan, i spreman za let.

Avion se probio između oblaka u prostor u kojem sam nakon dva tjedna napokon vidio sunce. Tmurni oblaci i loše vrijeme se kretalo ispod nas i iznad nas. Odjednom kao da smo se našli u prostoru između misli. Turbulencije su nestale i let je postao udoban i ugodan.

Nije li isto i s našim glavama, našim životima u drugim situacijama? Ako imamo znanje i sposobnosti kao vrhunski piloti upravljati svojom glavom i imamo tijelo u formi kao avioni i dajemo mu gorivo za let, možemo se nositi s bilo čime što nam život donosi.

Ako budemo strpljivi čak i kad nas udara sa svih strana doći ćemo u prostor gdje je sunčano bez obzira na nevolje. Još ako nađemo tehničare odnosno prijatelje i suradnike/savjetnike koji će nam pomoći da se dovedemo na razinu spremnu za let, samo nebo nam je granica.

Ako niste slušali prvu epizodu podcasta Anđa je još rekla da ako želimo početi manifestirati nove stvari moramo se pitati kako bi ta nova osoba koja želimo biti funkcionirala u svakodnevnom životu. Koje su joj navike, rutine, kako hoda, kako diše, kako komunicira sa sobom i drugim ljudima? Što ta najbolja verzija nas želi, kakav je to život kojem stremimo? Što nam srce govori?

Ispred sebe imamo zapravo pravi glumački zadatak ali ako se radi svakodnevno, s minimalnim pomacima naše stanice će se promijeniti u tom smjeru i to će i komunicirati.

Nova stvarnost za nas neće biti znanstvena fantastika nego istina.

Treći Burchardov nagon je NAGON DOSLJEDNOSTI u kojem nas on upravo to i pita, TKO SI I TKO SI S DRUGIMA?

Napravite kratku vježbu. Složite si mantru, definirajte i zapišite TRI RIJEČI koje bi si rado postavili za svoje kriterije o sebi i TRI RIJEČI kojima bi rado definirali svoj način interakcije s drugima. Objasnite si zašto baš te riječi. Što one vama znače?

Moje tri za mene su: ODVAŽAN, ZAHVALAN I PRISUTAN.

Tri za moju interakciju s drugima su: ISKREN, OBAZRIV I NADAHNJUJUĆ.

Prakticiram ih svaki dan na način da si ih ponovim ujutro dok sjedim u zahvalnosti i podsjetim se kakva osoba želim biti.
Napravite ovo i živite svojih šest riječi.
Svaki dan.

Znanstveno je dokazano za dosljedno održavanje pozitivnog raspoloženja najvažniji su čimbenici:
TJELESNOG KRETANJA (bilo koji oblike tjelovježbe),
SLUŠANJE GLAZBA KOJU VOLITE,
MENTALNE USREDOTOČENOSTI (izazovi, rutine, zadatci,…),
DRUŠTVENE VIBRACIJE (ljudi s kojima ste okruženi),
I
POGLEDA U BUDUĆNOST (tko ste i tko želite biti, čemu stremite, jasno definirane želje,…).

Napravite mali break od 5 min. i postavite si par pitanja kako bi si malo digli raspoloženje.
Čemu se danas najviše veselite?
Što bi danas mogli odlučiti raditi što će vas veseliti?
Pijte puno vode!
Cijeli dan tražite razloge da kažete HVALA.
Iskazujte zahvalnost.
Ako ste na poslu ili doma i kruli vam u želudcu pojedite obrok s ljudima koji vam dižu raspoloženje.

Evo vam jedan 30 DNEVNI IZAZOV:
Vodite dnevnik zahvalnosti, što ste naučili taj dan i čemu ste se veselili, pišite u dnevnik o svojem raspoloženju i zašto ste se tako osjećali. Razmislite o tome što vas je tu dovelo i na koje sve načine ste mogli doprinijeti boljem raspoloženju.

Ako ABRAKADABRA tu ne ide, mijenjajte stvari. Da li osoba koja želite biti se tako osjeća?

Pisanje na ovakav način održati će vašu usredotočenost i fokusirati pogled u budućnost.

Ja sam se odlučio opet malo poigrati sa svojom rutinom i u nju uveo 30 dnevni izazov disanja i kupanja u hladnoj vodi jer mi je falio fizički osjećaj izlaska iz sigurne zone i veće energije. Svako jutro nakon što se dobro nadišem putem tehnike Wim Hof, sjedim u tišini i zahvaljujem se na svemu što imam i što želim biti i onda se bacim par minuta pod hladan tuš.
Istražite! Probajte!
Nađite neku rutinu koja vam diže energiju i stavlja vas na pravo mjesto.

Nakon kratkog vremena ustrajnosti na rutini pozitive početi će vam se dizati energija i lakše ćete ući u dan. Energizirajte se i dignite si raspoloženje.
Mislite bolje o sebi, zahtijevajte od sebe da vaši postupci budu u skladu s onim najboljim tko jeste i tko možete biti.

Vi ste jedinstvena manifestacija ovog svijeta i možete biti tko god vi poželite biti.

Kako bend Queen kaže u pjesmi Innuendo:
You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be
Be free with your tempo, be free, be free
Surrender your ego, be free, be free to yourself.

Image